Slimme campagnes brengen Versmissen 45,6% meer leads

Slimme campagnes brengen Versmissen 45,6% meer leads

Slimme online campagnes zorgen voor een groot bereik, relevant websiteverkeer en meer leads. Het bewijs? Deze inspirerende businesscase van een van onze klanten.
Versmissen Furniture & Decoration is een business-to-business groothandel in meubelen en interieur decoratie. Geïnspireerd door verschillende stromingen en verre bestemmingen heeft Versmissen een unieke, exclusieve stijl weten te ontwikkelen, waarin verschillende culturen, materialen en stijlen samenkomen.

De uitdaging?

De uitdaging van Versmissen is het bereiken van een zakelijke doelgroep in verschillende gebieden over de hele wereld en hen ervan te overtuigen zich te registreren op hun website.
De doelgroep bestaat uit mensen die vaak zelf niet actief op zoek zijn naar een organisatie zoals Versmissen. Daarom is de uitdaging vooral het triggeren van een latente behoefte bij deze groep mensen. Zij zijn op zoek naar inspiratie. Wij helpen Versmissen een handje door te laten zien dat deze groep bij Versmissen moet zijn voor inspiratie op het gebied van interieur design.

Hoe dan?

Door te kiezen voor een mix van kanalen weten we de juiste doelgroep te bereiken. Hierbij maken we gebruik van Google Ads door te adverteren in het zoeknetwerk. We adverteren op zoektermen die mensen uit de doelgroep gebruiken wanneer zij op zoek zijn naar inspiratie, bijvoorbeeld wanneer zij zoeken naar interessante vakbladen en vakbeurzen.

We laten de gebruikers landen op een inspirerende pagina op de website van Versmissen. Zo werken we aan de naamsbekendheid van Versmissen.
Vervolgens kunnen we de websitebezoekers re-targeten op andere kanalen. Met retargeting is het mogelijk om bezoekers die bepaalde pagina’s van je website hebben bezocht, opnieuw te bereiken via online advertenties.

Voor het re-targeten gebruiken we met name social media kanalen Facebook en Instagram, waar we ook lookalikes targeten. Een lookalike of vergelijkbare doelgroep bestaat uit mensen die volgens Facebook lijken op je huidige websitebezoekers of paginafans.
Zowel Facebook als Instagram zijn perfect voor het verspreiden van visueel aantrekkelijke content. Een match made in heaven met Versmissen, aangezien zij beschikken over fantastisch beeldmateriaal.
Door websitebezoekers opnieuw te bereiken via Facebook en Instagram biedt Versmissen ze via verschillende kanalen inspiratie. We maken bezoekers nieuwsgierig naar alles wat Vermissen te bieden heeft. Hierna worden ze gestimuleerd zich te registreren op de website.

De resultaten?

Websiteconversies die we onder andere meten zijn succesvolle registraties. In verhouding tot vorig jaar hebben we het aantal conversies via Google Ads met +50,91% verhoogd. Terwijl we de kosten per conversie hebben weten te verlagen met -31,47%.
Met de campagnes op Instagram en Facebook bereiken we maandelijks ruim 100.000 personen. Door optimalisatie hebben we de kosten per klik (cpc) terug weten te brengen tot 0,18 euro op Instagram en 0,22 euro op Facebook. Gemiddelde kosten per klik lagen volgens onderzoek van WordStream op 1.72 US dollar. Daar blijven we dus ver onder.

De kosten per conversie zijn de afgelopen drie maanden met -14,8% afgenomen terwijl het aantal conversies is toegenomen met +45,6%.

Gemiddeld worden er maandelijks zo’n 330 registraties succesvol voltooid. Door regelmatig de data in de advertentiesystemen en Google Analytics te analyseren, kunnen we bepalen hoe we de mediabudgetten het best kunnen verdelen. We optimaliseren doorlopend door advertenties aan te passen en targetingopties nog scherper in te stellen.
We blijven zoeken naar nieuwe kansen. Zo kijken we bijvoorbeeld naar de magazines waarin de doelgroep geïnteresseerd is om nieuwe Google Ads campagnes in te kunnen richten.
Ook kijken we naar de verschillende landen waarop Versmissen zich richt. Omdat de doelgroep zich over de hele wereld bevindt, moeten er keuzes worden gemaakt. En dan kies je natuurlijk voor de locaties waar in verhouding het meest kwalitatieve verkeer vandaan komt.

Meer weten?

Heb jij ook een uitdaging op het gebied van online marketing? Weet je niet goed hoe je jouw doelgroep het best kunt bereiken? Stuur ons een mail met je uitdaging of neem direct contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Ook interessant om te lezen

Veelgestelde vragen

SEO is de afkorting voor Search Engine Optimization. In het Nederlands bekend als zoekmachine optimalisatie. Dit is een onderdeel van zoekmachinemarketing waarbij de activiteiten ervoor zorgen dat je website goed vindbaar is in zoekmachines als Google en Bing. De optimalisatie heeft betrekking op techniek, content en autoriteit.

Een uitgebreidere uitleg lees je hieronder:

SEO, oftewel Search Engine Optimization, is een belangrijk proces waarbij de inhoud en techniek van een website worden geoptimaliseerd om hoger te scoren in de zoekresultaten van zoekmachines zoals Google. Het is een cruciaal onderdeel van digitale marketing, omdat het ervoor zorgt dat je website beter vindbaar is voor potentiële klanten.

Het doel van SEO is om zoekmachines te helpen begrijpen waar je website over gaat en welke informatie relevant is voor gebruikers die bepaalde zoektermen invoeren. Door de inhoud en techniek van je website te optimaliseren, kun je de zoekmachines laten zien dat jouw website de meest relevante informatie bevat voor bepaalde zoektermen.

Er zijn verschillende aspecten van SEO die moeten worden geoptimaliseerd om een website hoger te laten scoren in de zoekresultaten. Enkele belangrijke elementen zijn:

  • Zoekwoordenonderzoek: Door het uitvoeren van zoekwoordenonderzoek kun je bepalen welke zoektermen het meest relevant zijn voor je bedrijf en welke zoekwoorden potentiële klanten waarschijnlijk zullen gebruiken. Door deze zoekwoorden op de juiste manier in je website te integreren, kun je de kans vergroten dat zoekmachines jouw website als relevant beschouwen.
  • On-page optimalisatie: On-page optimalisatie omvat verschillende technieken die kunnen worden toegepast om de inhoud van je website te optimaliseren. Dit omvat onder andere het gebruik van relevante zoekwoorden in de titels, subkoppen en bodytekst van de pagina's.
  • Technische optimalisatie: Technische optimalisatie omvat het optimaliseren van de technische aspecten van je website, zoals de laadsnelheid, de site-architectuur en de metadata. Door deze technische aspecten te optimaliseren, kun je ervoor zorgen dat zoekmachines je website beter begrijpen en indexeren.
  • Linkbuilding: Linkbuilding omvat het verkrijgen van externe links naar je website van andere websites. Dit kan helpen om de autoriteit van je website te vergroten en de kans te vergroten dat zoekmachines je website als relevant beschouwen voor bepaalde zoektermen.

SEO is een continu proces dat regelmatig moet worden bijgewerkt om ervoor te zorgen dat je website hoger blijft scoren in de zoekresultaten. Hoewel het soms wat tijd kan kosten voordat je resultaten ziet, kan het investeren in SEO op de lange termijn bijdragen aan de groei en het succes van je bedrijf.

ROI staat voor Return Of Investment, ofwel als ik 1 euro investeer, hoeveel euro levert investeren in online marketing mij dan op?
Een logische vraag waar we niet direct antwoord op kunnen geven omdat dit per bedrijf, sector, periode en ook regio kan verschillen. Daarnaast is ook de aansluiting van jouw product of dienst op de markt een belangrijke factor.

Veel marketingcampagnes zijn gericht op de Do fase (aankoopfase in de klantreis). In deze fase heb je veel kans omdat er een koopbehoefte is. Echter is er ook meer concurrentie. Daarom is het belangrijk om ook in de eerdere fasen van de klant reis als de See en Think fase (orientatie en overweging) aanwezig te zijn om alvast een band met de prospect op te bouwen. Leer er meer over in dit artikel over het See, Think, Do, Care model.

SEO staat voor zoekmachine optimalisatie. Door een website technisch, op het gebied van content en autoriteit te optimaliseren maak je websites beter vindbaar in zoekmachines als Google en Bing.

SEA staat voor zoekmachine adverteren

CRO staat voor conversie ratio optimaliseren

CTR is het percentage gebruikers dat doorklikt

Jouw website goed laten presteren met SEO doe je niet zomaar. Google moet jouw website namelijk zien als relevant en functioneel. Maar hoe dan? Denk aan het schrijven van blogs gericht op SEO, de broncode van je website schoonhouden, zorgen voor goede hosting, snelle laadtijden, een uitstekende prestatie op mobiel, afbeeldingen voorzien van het juiste format en jouw website begrijpelijk maken voor een klant. Doe je dit goed? Dan zal Google jou een betere SEO ranking geven. Ook is online autoriteit belangrijk.