Marketing manager Comhan

Case: Think Online als marketing manager voor Comhan

73% meer bezoeken en 360% meer conversies, hoe doe je dat?

Je hebt als bedrijf geen marketeers in huis maar wil wel aan de slag met (online) marketing. Om hier nu meteen een hele marketingafdeling voor in te richten is lang niet voor iedereen haalbaar. Maar wat als je (online) marketing wel op de beste manier wil aanpakken en hier op strategisch niveau over wil sparren? Dat is waarom Comhan Think Online inzet als marketing manager op afstand. En met succes!

Comhan Holland B.V. is een producerende groothandel van aluminium platen, profielen en slimme aluminium systemen. De producten van Comhan worden voornamelijk gebruikt in de bouw, industrie en visuele communicatie. Comhan heeft een grote voorraad en met bijna 70 jaar ervaring is er ontzettend veel expertise in huis.

De uitdaging?

Met het toenemende belang van online kanalen groeide binnen Comhan de behoefte om met online marketing aan de slag te gaan. De aluminium groothandel wilde zich graag onderscheidend positioneren in de verschillende segmenten die worden bediend. Omdat het bedrijf geen marketingafdeling in huis had, was dit lastig om te realiseren. Think Online is als de marketingmanager van Comhan aan het werk gegaan om hierbij te helpen.

Hoe dan?

In eerste instantie was het essentieel om Comhan als bedrijf beter te leren kennen. Dit deden we door gesprekken te voeren met medewerkers van verschillende afdelingen op de werkvloer van Comhan. Samen met deskresearch en concurrentieanalyses vormde dit de basis voor een onderscheidende positionering en een marketingstrategie.

Nadat de richting was bepaald werd Think Online ook verantwoordelijk voor het uitvoeren van de strategie. Daarbij horen natuurlijk zaken als het instellen van campagnes of het schrijven van teksten. Maar omdat we bij Comhan de rol van marketing manager op ons namen konden we net een stapje verder gaan. Think Online hielp Comhan bijvoorbeeld bij het werven van een eigen marketing- & communicatiemedewerker. Samen kunnen we de geformuleerde strategie nog sneller en effectiever ten uitvoeren brengen.

We gaven medewerkers van Comhan trainingen op het gebied van Google Analytics en SEO. Daarnaast werden wij het aanspreekpunt voor alle vragen rondom online marketing en helpen wij bij het aansturen van derde partijen, zoals webbouwers. Hierdoor is een heel fijne samenwerking ontstaan tussen Comhan en Think Online waarin iedereen snel kan schakelen.

Case marketing manager

De resultaten?

Het belangrijkste resultaat voor Comhan is dat ze een marketingstrategie op niveau hebben gekregen die daarna ook nog eens goed wordt uitgevoerd. Over het algemeen zien we namelijk dat het daar wel eens kan blijven liggen. Daarnaast heeft Comhan het voordeel dat ze gebruik kunnen maken van de kennis van een heel marketingteam, zonder dat ze hier zelf een hele afdeling voor in moeten richten. Als laatste zorgden de gesprekken die we met de medewerkers hebben gehad voor draagvlak binnen de organisatie voor online marketing.

Organisch verkeer Comhan

Stijging in organisch verkeer van Comhan. In januari 2017 begon de samenwerking met Think Online.

73% meer bezoeken en 360% meer conversies

Naast de resultaten die onze aanpak voor Comhan als bedrijf heeft, kunnen we ook nog wat leuke cijfers delen over de online resultaten. Een van de doelstellingen was namelijk het verbeteren van de naamsbekendheid van Comhan. Door via andere kanalen nieuwe doelgroepen aan te spreken is het websiteverkeer in 2018 met 73% gestegen in vergelijking tot het jaar ervoor.

Daarnaast wilden we bezoekers meer tot actie laten komen op de website. Door de funnel op de website te optimaliseren is het aantal ingevulde formulieren afgelopen jaar met 360% gestegen in vergelijking met het jaar ervoor.

Samenwerken aan online marketing?

Online marketing is dus veel meer dan alleen wat online campagnes inzetten. Door op deze manier langdurig samen aan online marketing te werken kom je pas écht tot goede resultaten. Heb je ook behoefte aan een partij die niet alleen uitvoert maar ook meedenkt op strategisch niveau? Stuur ons een mail met je uitdaging of neem direct contact op om de mogelijkheden te bespreken.