Instagram adverteren Nederland

Adverteren op Instagram in Nederland bijna mogelijk

Op 30 september 2015 is het zover: bedrijven in Nederland kunnen gaan adverteren op Instagram! Na de Verenigde Staten, Japan en Duitsland wordt het eind deze maand voor alle landen wereldwijd mogelijk advertenties te plaatsen op Instagram. Begin deze week maakte het social media platform van Facebook al bekend dat er meer en langere videoadvertenties worden getoond. Reclamefilmpjes zullen maximaal 30 seconden gaan duren.

Wat is Instagram?

Met Instagram kun je foto’s en video’s uitwisselen via een gratis mobiele app. Het is mogelijk je foto te maken met de app, deze foto kun je vervolgens bewerken door er een filter overheen te gebruiken. Instagram werkt net als Twitter met hashtags en is vooral onder jongeren populair. Instagram valt sinds 2012 onder Facebook. Dit heeft voor adverteerders als voordeel dat Instagram erg veel weet over haar volgers. Zo is het mogelijk zeer gericht te targeten op je doelgroep. Facebook weet immers alles over ze. 😉

Instagram: open for business!

Instagram heeft 300 miljoen actieve gebruikers die samen dagelijks meer dan 70 miljoen foto’s plaatsen. Adverteren op Instagram wordt mogelijk voor zowel kleine als grote bedrijven. Naast de bekende vierkante (Polaroid-achtige) foto’s is het ook mogelijk te adverteren met landschapsformaat foto’s. Ook is het mogelijk meerdere foto’s toe te voegen aan één post, dit wordt een carrousel genoemd. Aan de advertentie kan een Shop nu-knop of Meer informatie-knop worden toegevoegd, hiermee wordt de gebruiker naar de website van de adverteerder gestuurd. De advertenties kun je instellen op basis van verschillende doelstellingen, bijvoorbeeld: klikken naar je website, bekijken van je video of meer reacties en likes op je bericht.

Mogelijkheden adverteren Instagram:

  • Foto’s (vierkant of landschap)
  • Foto carrousel
  • Video’s
  • Knop met link naar website
  • Advertenties op basis van doelstelling
  • Zeer gericht targeten
Advertenties Instagram

blog.business.instagram.com