YouTube

Door video-marketing hoger in zoekresultaten!

Video’s lenen zich perfect voor het vertellen van een verhaal. In een tijd van viral video’s, vloggen en met je mobieltje filmen kun je er niet meer omheen en moet je nadenken wat video kan doen voor jouw bedrijf. Een video creëert vertrouwen bij je doelgroep en heeft de kracht merkwaarden en merkbeleving over te brengen aan de kijker. Een video is snel, makkelijk en maakt je beter vindbaar. Daarnaast houdt het de consument langer op je website en zal het hen van informatie voorzien op een leuke manier. Video kan ook worden ingezet in een mailing of nieuwsbrief, worden gedeeld via YouTube, tijdens een beurs of presentatie worden vertoond of worden gebruikt voor een advertentiecampagne.

Waarom marketing met YouTube?

Video-marketing is een persoonlijke en interactieve manier voor je doelgroep om informatie te verzamelen over je bedrijf. Als de video ook op YouTube wordt gezet en deze goed wordt bekeken en geliked dan kan dit zorgen voor meer organisch verkeer naar je website en tot slot zorgen voor een stijging van je conversie. Het hebben van ‘long clicks’ op je website is gunstig voor je positie in zoekmachines aangezien Google sites met een gemiddeld langer bezoek hoger in de resultaten toont. De video op je website zorgt voor een 41% hogere CTR en de tijd die bezoekers doorbrengen op je website stijgt met 2 minuten als er een op video staat.

Er zijn ook kansen om met video’s in de zoekresultaten te verschijnen. Door de video’s te optimaliseren. Het soms eenvoudiger om met een YouTube video hoog in Google te komen dan met websitepagina’s.

Adverteren met video’s

Er zijn verschillende voorbeelden te noemen van video’s, bijvoorbeeld een video van een tevreden klant of een video van een medewerker die informatie geeft over het merk of product. De korte video’s moeten altijd waardevolle informatie bevatten en de focus moet liggen op de content en minder op het bedrijf zelf. Adverteren met video’s kan meerdere doelen hebben, namelijk: leadgeneratie, sales, loyaliteit en klantenservice. Video’s zetten je aan het denken, bewegen je of sporen je aan om iets te doen.

Soorten video’s:

  • Product- en servicepromotie
  • Contentmarketing (‘how-to’)
  • Klantvideo
  • Vlog (video blog)
  • Bedrijfsmarketing video
  • Viral video

Drie, twee, een…actie!

Is video-marketing iets voor jouw bedrijf? Er is maar één manier om daar achter te komen! Dus pak die camera en laat de regisseur in je los. En wil het niet lukken, dan kun je altijd een professioneel bedrijf inschakelen. Te hoog gegrepen? Denk dan eens na over InVideo-advertenties, daarmee bereik je toch al die YouTubers.