SEO nieuwe website

Gratis WiFi als marketingtool

In een wereld van internet, tablets en smartphones biedt het aanbieden van gratis WiFi enorm veel mogelijkheden voor ondernemers. Zet gratis gepersonaliseerd WiFi in als marketingtool en draag bij aan een positief contact tussen je klant en je bedrijf. Realiseer meer bereik en meer omzet via social media door je klant in te zetten als merkambassadeur. We leggen in deze blog uit hoe je meer met marketing kunt doen in minder tijd, om zo je omzet te vergroten.

Free WiFi inzetten als marketingtool!

Hoe werkt het inzetten van WiFi als marketingtool en wat levert het je eigenlijk op? Je biedt je klanten een gratis internetverbinding aan in ruil voor een like of vermelding op een social media kanaal. Je klanten zet je in als merkambassadeur en via mond-tot-mond reclame via social media zullen meer consumenten je bedrijf leren kennen. Zo wordt het wel heel eenvoudig je online zichtbaarheid te vergroten!

De volgende stappen worden doorlopen:

  1. Een bezoeker van je winkel, restaurant, beursstand of showroom logt in op het gratis en veilige WiFi netwerk,
  2. De bezoeker accepteert de algemene voorwaarden en selecteert een social media,
  3. De locatie (je bedrijf) wordt gepromoot in het social media netwerk,
  4. Er wordt persoonlijke bezoekersinformatie verzamelt en verwerkt tot bruikbare klantgegevens.

Door free WiFi meer bereik en meer omzet

Door het aanbieden van gratis WiFi aan je klanten vergroot je je online zichtbaarheid, kweek je goodwill en verzamel je waardevolle informatie over je bezoekers. Je kunt real-time communiceren met je klanten en hen aanbiedingen sturen wat zorgt voor een stijging van je omzet. Met de gegevens die je verzamelt kun je mailings inzetten en banners met afgestemde boodschap laten zien. Let op: zorg altijd voor een veilig en gebruiksvriendelijk WiFi netwerk en houd rekening met de privacy van de gebruiker.

Inloggen op een gratis internetverbinding

De cijfers liegen er niet om: er zijn veel bezoekers die inloggen op een gratis internetverbinding. Gemiddeld zijn zij ruim 30 minuten online. Maar waar en hoe gebeurt dit?

In dit overzicht is te zien welke plaatsen populair zijn om in te loggen op free WiFi:

Kapper en wachtkamer 60%
Restaurant 53%
Grand Cafe 20%

Inloggen gebeurt op verschillende manieren:

Invullen formulier 50%
Facebook 40%
Google+ 8%
Twitter en LinkedIn 2%

Ook gratis WiFi aanbieden?

Wil je ook meer bereik en omzet via social media? Bied dan ook gratis WiFi aan aan je klanten. Het vergroot eenvoudig je online zichtbaarheid en je verzamelt er relevante informatie over je klanten mee. Think Online kan je helpen met een marketing strategie en de implementatie. Meer weten? Neem contact met ons op.