Think Online

Mijn stageperiode bij Think Online: een leerzame en leuke periode!

Hallo! Ik ben Quinty van Eibergen Santhagens en ik heb het afgelopen half jaar stage gelopen bij Think Online. Ik ben studente aan de opleiding Ondernemerschap & Retail Management aan het Avans in Breda.

Ik mocht in augustus voor het eerst stage gaan lopen in een bedrijf om mezelf te ontwikkelen en om veel kennis op te doen. Mijn stage bestaat uit een gedeelte meewerken en een gedeelte onderzoek dat ik heb uitgevoerd voor Slimmer Online, een online marketing cursus van Think Online.

Waarom wilde ik bij Think Online stage lopen?

Weken bij Think Online was erg leerzaam. Ik ben er nog meer van overtuigd dat online marketing onmisbaar is. Een nieuwe branche, een nieuw bedrijf en nieuwe collega’s. Het was voor mij erg interessant om een kijkje te nemen in de wereld van online marketing.

Het enthousiasme van Jeroen Nieuwstad, de eigenaar van Think Online, tijdens onze eerste gesprekken over mijn stage was erg motiverend. Zijn passie betreft het werk straalt er aan alle kanten vanaf, wat mij steeds leergieriger maakte.

Think Online is anders dan andere bedrijven. Dat merkte ik al direct tijdens mijn eerste gesprekken met Jeroen. Er is een hele positieve en ambitieuze werksfeer bij Think Online, waar iedereen heel prettig kan werken. Dit was voor mij dan ook een van de redenen om stage te gaan lopen bij Think Online.

Hoe zag mijn onderzoek eruit?

Tijdens mijn stageperiode ben ik bezig geweest met een onderzoek voor Think Online. Ik heb me tijdens dit onderzoek gericht op de online marketing cursus Slimmer Online. Hiervoor heb ik onderzoek gedaan naar de mogelijkheid om Slimmer Online toe te passen binnen het onderwijs, zodat studenten zich beter kunnen ontwikkelen op het gebied van online marketing.

De studenten die ik hierover heb gesproken zijn erg enthousiast over Slimmer Online. Sommige studenten hebben de cursus ook gemaakt en raden de cursus iedereen aan. Mijn onderzoek is erg goed verlopen en ik heb mijn stageperiode dan ook afgerond met een 8.5, waar ik erg trots op ben!

Hoe heb ik mijn stage ervaren?

De afgelopen maanden zijn voorbij gevlogen. Ik heb enorm veel geleerd en ik heb de kans gekregen om mij echt te ontwikkelen binnen het bedrijf. Ik heb me voornamelijk bezig gehouden met:

  • Contentmarketing: het schrijven van artikelen en SEO teksten
  • Het bezoeken van beurzen
  • Social media
  • Meedenken over ontwikkelingen

Mijn collega’s stimuleren mij erg in mijn werkzaamheden en staan altijd open om mij verder te helpen. Ik mag kennissessies bijwonen waardoor ik mijn kennis uitgebreid en ik word betrokken in bepaalde beslissingen, wat mij vaak ook nieuwe inzichten biedt.

Hoe zie ik de toekomst?

Na mijn stage blijf ik bij Think Online werken. Een aantal uur per week, omdat ik nog studeer. Zo kan ik mijn vaardigheden nog meer gaan ontwikkelen, om mezelf steeds weer te verbeteren.