Periscope

Periscope, the next big thing?

Periscope is een livestreaming-app van Twitter die in maart 2015 is gelanceerd voor de iPhone. In mei dit jaar konden ook Android gebruikers met de app aan de slag. Maar wat is Periscope precies en wat zijn de mogelijkheden? Je leest er alles over in deze blog.

Wat is periscope?

Periscope is een app voor smartphones waarmee je live videos kunt streamen. Inloggen in Periscope doe je met je Twitter account. Je kunt daarna direct beginnen met uitzenden of videos van andere gebruikers kijken. Je kunt de video openbaar maar ook alleen naar bepaalde mensen uitzenden. Ook is het mogelijk de streams terug te kijken. Kijk je live naar iemand die bijvoorbeeld laat zien wat hij staat te koken? Laat hem dan weten dat het er lekker uit ziet! Je kunt gemakkelijk (chat)berichtjes sturen, die zie je dan terug onderin beeld. Degene die uitzendt kan hier direct op reageren in de video. Ook de reacties van andere zijn te zien en het is mogelijk ‘hartjes’ te geven. Een super interactief social media dus!

Periscope smartphone

Live streamen via je smartphone

Is live streamen nieuw? Nee, zeker niet. Maar waarom lijkt het dan nu ineens zo populair te worden? We zien natuurlijk als jaren YouTube filmpjes en vlogs voorbij komen. Maar dat kan allemaal offline worden gefilmd. Ook al heb je een trage internet verbinding, met genoeg geduld komt die video vanzelf online. Maar als je live wilt streamen wordt er wel meer gevraagd van je internetverbinding en van je apparaat. Smartphones zijn anno 2015 zo krachtig dat zij, in combinatie met een sterke internetverbinding, het goed aankunnen live een video te streamen. Ook is de opnamekwaliteit van mobiele telefoons sterk verbeterd de afgelopen jaren. Dat heeft deuren geopend voor mobiele apps zoals Periscope.

Hoe werkt Periscope?

  1. Je logt in met Twitter
  2. Je geeft aan of de video openbaar of privé moet worden uitgezonden
  3. Je geeft je uitzending een titel
  4. Je zet de locatiebepaling uit of aan
  5. Je geeft aan of iedereen mee mag chatten
  6. Je geeft aan of er een bericht namens jou moet worden geplaatst op Twitter
  7. Start met uitzenden!

Periscope mobiele app

Vind hier een overzicht van live streams: Periscope en Meerkat

Meerkat vs. Periscope

Een mobiele app die het ook mogelijk maakt live videos te streamen is Meerkat. In onderstaande infographic van Lewis PR is goed te zien wat de verschillende voor- en nadelen zijn van beide streaming apps. Probeer ze allebei eens uit en ontdek zelf welke mobiele app jouw voorkeur heeft!

Meerkat vs. Periscope