Webshop online shoppen

Webshop ‘till you drop

Online shoppen. Wie doet het anno 2014 niet? Het wordt ons ook wel erg gemakkelijk gemaakt. We kunnen 24/7 online winkelen. De levertijden worden steeds sneller en sneller. We betalen niets of nauwelijks iets extra’s voor de bezorgkosten. En het online aanbod is oneindig te noemen. Het einde van 2014 is in zicht: het perfecte moment om vooruit te denken over wat je het komende jaar wil bereiken met je webshop. Maar laten we vooral de feestdagen niet vergeten, een tijd in het jaar dat mensen hun geliefden blij willen maken met een extraatje. Misschien een cadeau uit jouw webshop?

Online shoppen

Is jouw webshop klaar voor 2015? Zorg er voor dat je goed vindbaar bent op Google, vergroot je naamsbekendheid en ga mee met de laatste trends. Want de cijfers liegen er niet om. Winkelen via internet is razend populair!

Online informatie aanvragen

Uit onderzoek van Google is gebleken dat 26% van de Nederlanders zich alléén online heeft georiënteerd voor zijn laatste aankoop. Nu.nl meldt dat in de eerste helft van 2014 ruim 11,7 miljoen Nederlanders online een product kochten of een dienst afsloten via internet. Samen gaven we met z’n allen 6,58 miljard(!) euro uit. De omzet uit online aankopen is 6% hoger dan in dezelfde periode in 2013.

Recordbrekers: Alibaba en Black Friday

Alle records worden gebroken in 2014. Denk maar aan webwinkel Alibaba die op 11 november (een jaarlijkse Chinese feestdag: Singles Day) voor ruim 9 miljard dollar aan spullen verkocht. Tijdens Thanksgiving en Black Friday werd in de Verenigde Staten in totaal voor 3 miljard dollar besteed aan online aankopen. 50% van de mensen tussen de 25 en 34 jaar shopte online op hun mobiele telefoon. Meer dan ooit werden smartphones en tablets gebruikt bij die online aankopen: 118 procent meer dan in 2013.

Winkelen met je mobieltje

Van alle Nederlanders die online iets kopen doet 34% dit mobiel. De tablet wordt het meest gebruikt om online aankopen mee te doen. 25% van alle online kopers gebruikt zijn tablet en 15% gebruikt zijn smartphone. Er kan gemakkelijk worden betaald op de websites met iDeal, Paypal of creditcard. Veel banken hebben een eigen mobiele app waarmee je gemakkelijk je saldo kunt checken en geld kunt overmaken. Ook kiezen webshops massaal voor een eigen app. Zalando, H&M, Ikea, Zara, Mango en Forever 21 hebben allemaal een eigen mobiele app. Hierdoor wordt shoppen op je tablet of smartphone nog gemakkelijker.

Is jouw webshop klaar voor 2015?

Maak je webshop klaar voor 2015! We weten nu dat veel mensen winkelen via een tablet of smartphone. Dus is je website nog niet responsive? Bellen die webbouwer! Niet goed vindbaar op Google, zet je SEO specialist aan het werk! Conversiepercentage verhogen? Stel een retargeting campagne en dynamische banners in! Want we zien jou en je webshop graag terug in 2015!