WordPress Update

20% van alle websites online zijn gemaakt met WordPress. Ook de website van Think Online. WordPress is een opensource content management systeem met erg veel mogelijkheden. Omdat zoveel mensen WordPress gebruiken zijn er ook veel veiligheidsrisico’s. Het is belangrijk om een WordPress website up to date te houden. Hiermee maak je de kans kleiner dat je website gehackt wordt.

Updaten in WordPress gaat heel eenvoudig. De beheerder ziet in zijn dashboard een melding dat er een nieuwe versie is en dat deze bijgewerkt moet worden, inclusief verdere instructies. Vandaag (19-8-2015) is er weer een nieuwe update, deze keer ook met een aantal handige features. In het filmpje hieronder zie je welke.


Pas Op!

Niet alle WordPress websites kunnen eenvoudig worden geupdate. De layout van een WordPress site wordt bepaald door een template en om bepaalde functionaliteiten te realiseren maak je gebruik van plugins. De templates en plugins worden soms door verschillende (onbekende) partijen gemaakt en zijn niet altijd compatibel met je basis installatie. Het gebeurd soms dat na een update bepaalde onderdelen niet meer goed werken. Maak daarom een kopie van je site en plaats deze op een subdomein. Je kan de update dan eerst uitvoeren op de kopie en testen of alles naar behoren werkt.

Heb je ondersteuning op het gebied van WordPress nodig in de buurt van Breda? Neem contact op met Think Online!