Google smartphone

Website niet mobielvriendelijk? Dat zorgt voor problemen in Google vanaf 21 april!

Google komt met een nieuwe update, Mobilegeddon, waardoor websites die niet mobielvriendelijk zijn minder hoog in de zoekresultaten worden weergegeven. Het hebben van een mobielvriendelijke website wordt vanaf 21 april dus nóg veel belangrijker! Mobielvriendelijk wordt binnenkort namelijk gezien als een ranking factor door Google. Google zal wereldwijd het ‘mobile-friendly’-label (in het Nederlands: ‘voor mobiel’) gaan uitrollen. Website die geschikt zijn voor smartphones zullen dit label naast hun link krijgen in de zoekresultaten van Google. Google geeft mobielvriendelijke websites het label ‘voor mobiel’!

Google’s Mobilegeddon update

De nieuwe update van Google, Mobilegeddon, nadert. Het is een update van Google’s algoritmen, de manier waarop de zoekmachine werkt. Maar waarom gebeurd dit? We besteden met z’n allen steeds meer tijd online op onze smartphones en tablets. Een goede mobiele ervaring op websites is dus erg belangrijk, vindt ook Google. Bekijk zelf je website eens op je mobiele telefoon of tablet. Hoe scoort jouw site als het gaat om mobielvriendelijkheid? Doe de mobielvriendelijke test van Google, een van de handige webmaster tools van Google.

mobielvriendelijke test google 

Waarschuwing van Google Webmastertools

Als je je website hebt aangemeld bij Google Webmastertools dan heb je onlangs wellicht een e-mail gehad met de melding dat er problemen met mobiele bruikbaarheid waren gevonden. Google geeft je tips om te zorgen dat je site wel het ‘voor mobiel’ label kan krijgen. Een veel voorkomend probleem is dat het beeld te breed is voor het scherm waardoor je websitebezoeker horizontaal moet scrollen.

google webmastertools 

Is jouw site klaar voor Mobilegeddon?

Test zelf je site met behulp van de mobielvriendelijke test van Google. Komt je website niet goed uit de test? Bedenk dan nu al wat voor impact de Mobilegeddon update voor jouw website kan hebben. Door te kijken in Google Analytics kun je zien hoeveel van je verkeer komt via tablets en smartphones. Het belangrijkste is daarna zo snel en goed mogelijk je site aan te (laten) pakken zodat hij wel mobielvriendelijk wordt. Denk hierbij aan een responsive of adaptive website. Zet 21 april 2015 vast in je agenda!