snapchat adverteren

Adverteren op Snapchat: bereik en activeer jongeren!

Wil jij jouw product of dienst onder de aandacht brengen bij een jonge doelgroep (Generatie Z)? Maar weet je niet waar die tieners en jongvolwassenen uithangen? Bekijk de mogelijkheden van adverteren op Snapchat dan eens!

Aangezien Snapchat voornamelijk gebruikers heeft onder de 35 jaar, is adverteren op Snapchat interessant voor bedrijven en organisaties die een jongere doelgroep willen bereiken. Wij vertellen je over de mogelijkheden.

Hoe werkt Snapchat?

Heb jij wel eens een snap gestuurd? Of snap je er geen bal van?

Het kan eigenlijk bijna niet missen: je hebt er ongetwijfeld wel eens van gehoord. Met 2,4 miljoen gebruikers begint het platform een serieuze speler te worden. Twitter blijft Snapchat nog net voor, zo zegt het jaarlijkse social media onderzoek dat begin 2019 door Newcom Research gepubliceerd werd.

Met het sociale medium communiceren jongeren met hun vrienden of andere bekenden door het sturen van foto’s en video’s. De communicatie verloopt vrijwel alleen maar via de camera. Snapchat maakt het mogelijk om korte foto’s of video’s naar elkaar te sturen die na het bekijken automatisch weer verdwijnen.

De snaps kunnen verrijkt worden met diverse filters en lenzen. Ook is het mogelijk om tekst, tekeningen en gifjes toe te voegen. Alhoewel de interface vrij simpel is, wordt deze door de oudere generatie vaak als lastig ervaren, waardoor de doelgroep van Snapchat voornamelijk een jonge doelgroep is.

online adverteren

Snapchat gifjes, filters en tekeningen

Mogelijkheden Snapchat advertising

Snapchat advertising werkt op drie verschillende manieren:

  • Snap Ads,
  • Filters en
  • Lenzen.

Snap Ads

Snap Ads zijn verticale en 100% schermvullende video’s die tevoorschijn komen zodra een Snap van een persoon is afgelopen. Snap Ads zijn geschikt voor het genereren van awareness en traffic naar bijvoorbeeld je website of app.

snap ad

Voorbeeld Snap Ad

Filters

Probeer je een jonge doelgroep te bereiken die zich bevindt op een bepaalde locatie zoals op de kermis, tijdens een concert of in een bepaalde stad? Creëer dan een leuke filter! Een filter is een niet-bewegende ‘overlay’ die de gebruiker over zijn of haar snap ‘heen kan leggen’ voordat zij deze delen met hun volgers. Met een filter komt jouw doelgroep op een leuke interactieve manier in aanraking met je merk.

filter snapchat

Voorbeeld filter in Breda

Lenzen

Wil je awareness creëren op een leuke en interactieve manier? Bijvoorbeeld voor een bepaald product? Creëer dan een lens! Lenzen zijn animaties die reageren op je gezicht.

lens snapchat

Voorbeeld lens

Wat is je doel?

Wie denkt dat Snapchat alleen ingezet kan worden voor branding heeft het mis. Snapchat advertising is namelijk inzetbaar voor iedere fase van de klantreis. Wil je bijvoorbeeld zoveel mogelijk bereik creëren, videoweergaven realiseren of is het doel zoveel mogelijk conversies realiseren? Door middel van Snapchat advertising loods jij je doelgroep zo door de hele funnel!

snapchat

Doelstellingen Snapchat Advertising

Wie wil je bereiken?

Uit wie bestaat de doelgroep die je wil bereiken? Zoals we al hebben aangegeven bestaat de groep gebruikers op Snapchat uit jonge mensen.

Op Snapchat kun je, net als op andere sociale media zoals Facebook en Instagram, je doelgroep bereiken door middel van verschillende targeting-mogelijkheden op basis van leeftijd, geslacht, locatie, device, interesses en lookalike doelgroepen. Dit maakt het mogelijk om hele specifieke doelgroepen te bereiken.

Dankzij de Snap Pixel (dit is een stukje JavaScript-code) kunnen we zelfs doelgroepen retargeten. Dit zijn snapchatters die jouw advertenties al gezien hebben of interactie hebben getoond. Bereik vergroten? We kunnen op zoek gaan naar zogeheten lookalikes. Dit zijn personen die lijken op je huidige website bezoekers/app gebruikers/klanten.

Aan de slag met Snapchat Advertising!

Wil jij jouw jonge doelgroep bereiken? Ga dan aan de slag met Snapchat Ads. Hulp nodig? Bij Think Online werken we dagelijks aan social media campagnes. Het adverteren op Snapchat kun je volledig aan Think Online uitbesteden. Maak direct een afspraak voor een kennismakingsgesprek!