Camera

De eerste resultaten van Instagram advertenties

Adverteren op Instagram is sinds twee weken voor alle bedrijven in Nederland (en de rest van de wereld) mogelijk. Tijd om de eerste resultaten voor je op een rijtje te zetten. Hellmann’s mocht het spits afbijten. Zij waren het eerste bedrijf dat Instagram advertenties ging inzetten om hun sausjes onder de aandacht te brengen in Nederland. Ze kregen een hoop reacties over zich heen van mensen die verbaast waren dat ze ineens een foto te zien kregen van een account dat ze niet volgden. Andere merken volgden. Heineken maakte creatief gebruik van een advertentie carousel waarbij meerdere foto’s één grote foto vormde van een glas (je raadt het al) bier!

Heineken op Instagram

Bron: NOS

Targeting en biedingen

Instagram is onderdeel van Facebook. Dit geeft adverteerders de mogelijkheid de Instagram advertenties net zo te targeten als Facebook advertenties. Je kunt er dus voor kiezen je advertentie te richten op een specifieke doelgroep. Denk hierbij aan targeting op basis van: locatie, leeftijd, geslacht, interesses en werkfunctie. Zorg er voor dat de targeting juist staat ingesteld zodat je een relevante doelgroep bereikt. De kans op meer en positieve reacties wordt daardoor groter. Na Instagram kocht Facebook vorig jaarWhatsApp, de mobiele app voor het verzenden van berichten via internet. Daar zijn vooralsnog geen advertenties in te zien.

Facebook Marketing Partner Salesforce heeft de eerste resultaten van Instagram advertenties vergeleken met soortgelijke Facebook advertenties. De Instagram advertentie campagnes hebben over het algemeen een hoger doorklikratio (CTR) en lagere kosten per klik (CPC) dan vergelijkbare Facebook advertenties campagnes.

Instagram advertentie kosten

Bron: Salesforce

Mogelijk bereik via Instagram

Inmiddels heeft Instagram wereldwijd 300 miljoen actieve gebruikers. Het aantal mensen op Instagram is een stuk lager dan op Facebook, waardoor ook het aantal beschikbare vertoningen op Instagram lager is. Op dit moment is er nog weinig concurrentie op Instagram. Naarmate het aantal bedrijven die adverteren groeit zullen waarschijnlijk ook de kosten per klik en per duizend vertoningen toenemen. De grootste groep actieve Instagram gebruikers zijn tussen 15 en 25 jaar.

Tips

Om een succesvolle advertentie campagne op Instagram te realiseren is het van belang goed na te denken over de interesses van je doelgroep. Zijn dat hongerige foodies, sportieve health-freaks of modieuze sneaker fans? Pas je boodschap hier op aan. Zorg er voor (indien mogelijk) dat je advertentie er niet uit ziet als advertentie. Scrollt je doelgroep rond etenstijd voorbij foto’s van de maaltijden van hun vrienden en staat jouw advertentie van een bord pasta er tussen? Dan is de kans op interactie en leuke feedback groot.

Kwaliteit van de visuals op Instagram zijn het allerbelangrijkste voor het succes van je advertentie campagne. OnderwInstagram advertentieerpen die zich goed lenen voor foto’s en dus het best scoren op Instagram zijn: food, travel en fashion.

 

Facts Instagram advertenties

  • Keuze uit één afbeelding, afbeelding carousel of video advertentie,
  • Minimale grootte van een advertentie op Instagram is 600 x 315 px,
  • De maximale duur van een advertentie video is 30 seconden,
  • Beeldadvertenties mogen maximaal uit 20% tekst bestaan,
  • Verschillende call-to-action buttons toevoegen aan advertentie,
  • Bieden op basis van prijs per klik (CPC) of prijs per 1.000 vertoningen (CPM),
  • Advertenties kunnen worden ingesteld via de Power Editor van Facebook.

 

Profiteer nu

Begin nu met adverteren op Instagram en profiteer van de lage kosten per klik en per duizend vertoningen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!