Facebook Instant Articles beschikbaar in Nederland

De nieuwsfunctie van Facebook, Facebook Instant Articles, is vanaf 8 december 2015 ook in Nederland beschikbaar. Artikelen van verschillende Nederlandse nieuwsomroepen worden direct in het social medium weergegeven. Facebook Instant Articles moedigt de gebruiker aan de nieuwsberichten in de app te lezen. Omdat de nieuwsartikelen op de server van Facebook staan worden ze vele malen sneller geladen dan berichten van normale websites.

“Gemiddeld duurt het acht seconden om een online nieuwsartikel te laden binnen Facebook, verreweg het langzaamste van alle inhoud op Facebook. Met Instant Articles wordt de laadtijd tien keer zo snel als bij standaard onlineartikelen”, vertelt Facebook.

Het nieuws direct in je Facebook tijdlijn

Instant Articles is in andere landen al langer beschikbaar. Iedereen met de iPhone-app van Facebook kan sinds oktober gebruik maken van Instant Articles. Tot 8 december deden er nog geen Nederlandse nieuwsomroepen mee. De Telegraaf, Nu.nl, NOS, Metro en RTL Nieuws zullen hun artikelen nu ook via Instant Articles gaan verspreiden.

Met een nieuwe responsive site van NOS.nl en verbeteringen van de NOS-app, hebben we het afgelopen jaar hard gewerkt aan onze mobiele aanwezigheid. We maken gebruik van storytelling en een goede toepassing van beeld, video en andere relevante content in onze nieuwsverhalen is daarom erg belangrijk”, meldt Lara Ankersmit, Hoofd Digitale media NOS. “We doen mee aan Facebook Instant Articles om te onderzoeken of we zo de gebruikerservaring op Facebook kunnen verbeteren en zijn benieuwd naar de resultaten.”

Vormgeving Instant Articles

Je herkent Instant Articles aan de bliksemschicht in de hoek (rechtsboven) van een post. De berichten worden anders vormgegeven dan normale berichten. Er is meer ruimte beschikbaar voor grote foto’s en video’s. Instant Articles worden net als video’s op de achtergrond geladen. Daardoor zijn ze vrijwel direct zichtbaar. Nieuwe artikelen worden automatisch omgezet naar Instant Articles.

Facebook Instant Article

Bron: RTL Nieuws