Instagram Stories

Instagram Stories nieuwe concurrent Snapchat

Instagram Stories is de naam van de nieuwe functie die Instagram 2 augustus heeft gelanceerd. Instagram Stories biedt gebruikers de mogelijkheid foto- en videoverhalen (snaps) te delen met hun volgers. De foto’s en video’s kunnen vervolgens 24 uur worden bekeken. Daarna verdwijnt het verhaal. De snaps worden dus niet opgeslagen op je profiel. Je foto’s en video’s kun je versieren met grappige effecten zoals tekeningen, tekst en emoji.

Instagram Stories

Bron: Instagram.com

Snaps verschijnen boven tijdlijn

De stories verschijnen boven de normale tijdlijn in de Instagram app zoals je op bovenstaande afbeelding (links) kunt zien. Nieuwe verhalen zijn voorzien van een roze ring rond de profielfoto. Zo weet je dat je die snap nog niet gezien hebt. Je kunt niet reageren op de verhalen. Als je zelf een snap deelt met je volgers kun je wel zien wie je verhalen hebben bekeken. Voor iOS en Android is de update van Instagram al beschikbaar. Windows gebruikers moeten nog even geduld hebben.

Instagram Stories

Bron: Instagram

Uitlegvideo Instagram Stories

Instagram legt in onderstaande video uit hoe de nieuwe functie Instagram Stories precies kan worden gebruikt. De functie werkt ongeveer net zoals Snapchat. Instagram wordt met ruim 500 miljoen gebruikers daarom ineens een serieuze concurrent voor Snapchat. Wat denk jij, zal Instagram hiermee Snapchat overbodig maken?