Facebook

Vind-ik-niet-leuk-knop op Facebook komt er aan!

Er is veel over te doen: de dislike button die Facebook gaat introduceren. Heel letterlijk moeten we de naam van deze knop niet nemen. Volgens Mark Zuckerberg wordt het een knop waarmee je je empathie kunt tonen. Zet iemand een triest bericht op zijn tijdlijn, dan is het natuurlijk vreemd dit te ‘liken’. De nieuwe knop moet hier uitkomst bieden.

Niet leuk button Facebook

Facebook gebruikers hebben jarenlang gevraagd om een niet-leuk-button. En nu lijkt er dan toch gehoor te worden gegeven aan dit verzoek. Tijdens een vraag- en antwoordsessie afgelopen dinsdag (15 september 2015) heeft CEO Mark Zuckerberg dit met de wereld gedeeld. Lange tijd heeft Facebook weerstand geboden tegen de dislike button. Mensen zouden misbruik kunnen maken van de knop. En zeg nou zelf, als je net een nieuwe outfit hebt gescoord en deze op Facebook zet wil je alleen maar duimpjes omhoog. Dan zit je niet te wachten op iemand die het niet leuk vindt, want daarmee wordt je ego niet gestreeld.

Vraag- en antwoordsessie Mark Zuckerberg 15-09-2015

Wat-vervelend-voor-je-knop

Hoe de nieuwe knop er precies uit komt te zien en hoe ‘ie uiteindelijk wordt genoemd, is nog even afwachten. Er wordt verwacht dat met de komst van deze nieuwe button Facebook gebruikers vaker minder positieve berichten zullen plaatsen. De afgelopen jaren is het social media kanaal overspoelt met foto’s en berichten van ons zogenaamd perfecte leven. Wie weet wordt onze tijdlijn met deze nieuwe knop iets realistischer.

Duimpje naar beneden

Binnenkort zal er worden getest met de nieuwe button. Het idee is niet nieuw. Op YouTube zien we al jaren het welbekende duimpje naar beneden. Facebook heeft al laten weten dat ze er alles aan zullen doen een vriendelijke en positieve sfeer te behouden. Geen duimpje omlaag dus. De nieuwe knop zal waarschijnlijk iets gaan betekenen als: Ik voel met je mee. Hou onze blog in de gaten voor updates over Facebook en de niet leuk knop!